Saltar a continguts

EC Pla de l'Estany

Navegació

Menú principal

RACÓ DE RECEPTES BAIXES EN EMISSIONS

LES NOSTRES RECEPTES

Una manera, molt al nostre abast, per influir sobre el canvi climàtic és 'com mengem'

Sabem que la producció de carn és responsable del 15% de les emissions d'efecte hivernacle. Potser, en comptes de afrontar la difícil tasca de convèncer la família, podríem anar introduint, mica en mica, deliciosos àpats vegetarians? Disminuint així el consum de carn i menjant bé, podem contribuir a reduir les emissions.

Amb això en ment introduïm un raconet per receptes. Feu-nos saber la vostra preferida! I per descomptat, podeu fer aportacions!

INGREDIENTS
 
·       Pasta de la vostra elecció.
·       Brou (fet a casa o un cubet, a poder ser dietètic)
·       *Pèsols (frescos o congelats)
·       *Favetes tendres
·       *Mongetes verdes.
·       Fines herbes. A mi m'agrada julivert, menta i sàlvia.
·       All.
·       Parmesà o qualsevol formatge dur per ratllar Si sou vegans es pot substituir el formatge per gomasi i també està boníssim.
·       Pell de llimona ratllada.
·       Sal i pebre negre, al gust (alerta amb la sal si feu servir gomasi, que ja porta sal)
·       Oli i suc de llimona. 
(* Qualsevol verdura de temporada o gust)
 

No he indicat quantitats però sempre vaig amb compte de no abusar dels ingredients de gust fort com ara l?all i la llimona. D?altra banda, si posaria força formatge.