Saltar a continguts

EC Pla de l'Estany

Navegació

Menú principal

MANIFEST DE LA PLATAFORMA

 
 
MANIFEST DAVANT LA CRISI SANITÀRIA DEL COVID-19 I ELS SEUS EFECTES
 
 
 
Des de la Plataforma Emergència Climàtica del Pla de l'Estany constatem que la crisi generada pel virus COVID-19 va molt més enllà de la crisi sanitària i les seves conseqüències immediates. Escenifica un fracàs anunciat del model de vida on el creixement econòmic és el pilar únic del progrés de persones i societat. 
 
 
 A la crisi climàtica ja existent caldrà sumar-hi una crisi econòmica i social. Les tres demanaran molts canvis estructurals per revertir-les. Tanmateix pensem que tota crisi representa una oportunitat de canvi, i en aquest sentit des de la Plataforma definim aquest moment com crucial i històric per canviar el rumb dels esdeveniments, i anar cap un nou model Social i Econòmic sostenible.
 
 
D'aquesta crisi en sortirem. La pregunta a hores d'ara més important pel futur de tot@s, és el 'Com'. És vital aprendre dels errors i començar a construir la sortida d'aquesta crisi amb perspectiva social i ecològica, posant al centre de totes les polítiques les persones i el medi ambient. 
 
 
En aquest sentit, ens volem reafirmar en la Moció presentada als Grups Municipals, i en la necessitat, tant aviat com sigui possible, que el ple de l'Ajuntament faci la Declaració de l'Emergència Climàtica i entre tots es pugui definir el Pla d'Execució en els àmbits previstos a la mateixa: Mobilitat, Energia, Consum, Aigua, Residus...
 

Banyoles, 22 de maig de 2020