Saltar a continguts

EC Pla de l'Estany

Navegació

Menú principal

CONSUM CONSCIENT

CONSUM CONSCIENT AL PLA DE L'ESTANY

L'actual model agroalimentari, pel que fa a tota la cadena del procés de producció, elaboració i distribució, requereix un elevat consum de derivats dels combustibles fòssils, essent un dels factors que més contribueix al canvi climàtic, tant per les seves emissions com per l'ús de químics i pesticides que arrasen la biodiversitat i fertilitat del sòl. Es calcula que el 37% de les emissions causants del canvi climàtic provenen del sistema alimentari actual.

La producció agrícola i ramadera a petita escala, es basa principalment en explotacions familiars i és crucial per assegurar un sistema sostenible de producció i creació de llocs de treball, alhora que contribueix a la conservació del territori i a pal·liar el despoblament.

L'alimentació que és una necessitat bàsica que ens ha de nodrir i contribuir a la nostra salut, s'ha convertit en un producte de consum que forma part del engranatge del sistema que prioritza els beneficis econòmics per sobre de la cura del medi i les persones.

Com a consumidores podem triar el que mengem i podem recolzar els productes de proximitat.

Per contribuir a una manera de consumir més conscient, més saludable i més respectuosa amb l'entorn, adjuntem aquest llistat, esperant que us sigui d'utilitat.

Llistat de Productes  (pdf 57.84KB)