Saltar a continguts

EC Pla de l'Estany

Navegació

Menú principal

MOU-TE EN BICI

Logo de Mou-te en bici
Perquè Mou-te en bici?

 Des de la Plataforma d'Emergència Climàtica del Pla de l'Estany, el passat 3 de novembre de 2020 vam constituir un nou grup local a Banyoles de la plataforma Mou-te en bici, entitat ubicada a Girona i amb grups locals a Salt, Cassà, Blanes i a la Garrotxa.

La Plataforma aposta així per una mobilitat saludable, segura i sostenible i promou nous hàbits de mobilitat
 
Així promovem l'ús de la bicicleta per a tots els desplaçaments, fomentant una ciutat de Banyoles de les persones i per a les persones.

Ja fem un ús correcte de la bicicleta?

Cada vegada són més les persones que desitgen utilitzar la bicicleta com a mitjà de transport a les ciutats. Les creixents restriccions de l'ús del cotxe en el centre de la ciutat, l'augment dels punts de préstec de bicicletes, les possibilitats d'estalvi que ofereix, la necessitat de contribuir a una mobilitat sostenible i intentar reduir el nivell de sedentarisme, són algunes de les raons per les quals moltes persones decideixen anar a treballar o el seu lloc d'estudi amb bicicleta

Ara bé, coneixen els ciclistes la normativa de circulació que afecta a les bicicletes? A quines normes de trànsit han d'estar més atents els ciclistes?

En el document annex repassem els principals senyals de trànsit per a bicicletes i assenyalem una sèrie de precaucions que hem de conèixer quan circulem amb bicicleta

Objectius de Mou-te en bici

Mou-te en bici agrupa particulars, entitats i associacions sense ànim de lucre i va ser constituïda a Girona el 1996. Son usuaris i usuàries de la bicicleta com a mitjà de transport alternatiu. Treballen per fer de la bicicleta un mitjà de transport respectat i promogut a la ciutat i fora d?ella. També reivindiquen millores i canvis en les infraestructures urbanes i en les normatives per tal de facilitar l'ús quotidià de la bicicleta.

En aquesta entitat, sense ànim de lucre, convergeixen persones sensibles i implicades amb el transport alternatiu.

En el document annex us detallem els objectius que, mitjançant Mou-te en bici, ens plantegem com a Plataforma per tal d'aconseguir una ciutat més neta, sense retencions, contaminació, ni fressa

També us hi informem del que cal fer per fer-vos-en socis i quins avantatges té ser-ne

Vegeu el document  (pdf 119.76KB)
Pedalant per la Ruta del Ter

Aquest estiu hem fet la Ruta del Ter, una ruta de cicloturisme que durant quatre dies, segueix el curs del riu. Està totalment senyalitzada i podeu trobar tota la informació a www.rutadelter.cat. També hi ha l'opció de fer-la a peu. Us la recomano, a mi em va agradar molt. Sobretot, per la varietat de paisatges i camins, per estar quatre dies pedalant a prop del riu i veient com es transforma, i per visitar pobles que fins ara coneixia poc.

Vegeu la meva crònica de la ruta al document annex - Irene Nogué