Saltar a continguts

EC Pla de l'Estany

Navegació

Menú principal

NOTÍCIES

Cercador

logo plaestanydigital Ampliar imatge
05/08/2020

El 30/07/20, PlaEstanyDigital.cat publica una noticia signada per Miriam Martin informant que Sant Miquel de Campmajor és un dels 50 municipis que ha signat el protocol d'intencions per constituir l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública (AMEP)

30/07/2020

El passat dilluns 27 de juliol, mitjançant els diferents partits del Plenari i de mutu acord, es va entrar la Moció de DECLARACIÓ D'EMERGÈNCIA CLIMÀTICA a Banyoles elaborada per la PLATAFORMA d'EMERGÈNCIA CLIMÀTICA del PLA DE L'ESTANY.

Va ser aprovada per unanimitat.

Imatge de complement
02/07/2020

L'Ajuntament de Banyoles, a proposta de la Taula de Mobilitat, ampliarà l'espai de vianants i bicicletes al front de l'Estany i també habilitarà un carril bici al Passeig de la Indústria

02/07/2020

La crisi climàtica obliga a impulsar urgentment alternatives amb energies renovables per disminuir al màxim els efectes perjudicials que se'ns venen a sobre. Una interessant iniciativa per aquest objectiu son las denominades 'Comunitats Locals d'Energia'. Existeixen moltes definicions però es podria dir que una 'Comunitat Local d'Energia' és una entitat jurídica controlada per persones, administració local o empreses que tenen entre els seus objectius la generació de energies renovables, la distribució d'electricitat i altres millores dins del denominat 'nou model energètic. Essencialment busquen més els beneficis mediambientals o socials, que la rendibilitat financera.

Existeixen algunes comunitats ja en funcionament a Europa que es gestionen com a cooperatives, o bé en regim mixta públic-privat. Dins d'aquest context, aprofitant el RD 244/2019 que regula l'autoconsum d'energia elèctrica a l'Estat Espanyol, l'Ajuntament de Cornellà està impulsant un projecte de 'Comunitat Local d'Energia' mitjançant conveni amb la Diputació de Girona.

El projecte consisteix en aprofitar l'energia fotovoltaica generada a la teulada de l'escola pública que es distribuirà entre diversos equipaments municipals que disminuiran la factura elèctrica i les emissions de CO2. La potencia es de 50 kw amb un cost de projecte de 40.000 euros i compta amb finançament de la Diputació de Girona. Altre objectiu del projecte es establir convenis amb 15 llars del poble mitjançant un contracte específic de cessió d'us de 20 anys perquè també aprofitin l'energia renovable de la teulada estalviant-se facturació i inversió en plaques solars. Es contempla també la inclusió de alguna llar afectada per pobresa energètica. El propietari de l'instal·lació serà l'Ajuntament i s'espera que el projecte es posi en marxa a finals d'any. Altres municipis de la demarcació de Girona ja s'estan apuntant a aquests tipus de 'Comunitats Locals d?Energia'. Fora interessant que més pobles del Pla de l'Estany segueixin l'exemple de l'Ajuntament de Cornellà del Terri.

Ramon Caralt Elias

Imatge de complement Ampliar imatge
24/05/2020

El 22 de maig, hem presentat una instància a l'Ajuntament de Banyoles demanant es prenguin  de forma immediata mesures  per facilitar i millorar la mobilitat a peu i en bicicleta al municipi de Banyoles seguint les recomanacions d'experts tant del món de la salut com de mobilitat urbana en la lluita contra el COVID-19

A continuació transcrivim el text de la instància i l'adjuntem en .pdf per si us la voleu descarregar

Imatge de complement
30/04/2020

Aquest mes de maig, la Plataforma, publicarem un article a la premsa local, promovent la idea de que la bicicleta pot ser un element clau en el desconfinament i proposant mesures que es poden adoptar a nivell local, tal com ja s'està fent en altres municipis. Us adjuntem el text en .pdf, per si us el voleu descarregar
 
Acompanyarem l'article, amb la sèrie de cartells 'Com anar en bicicleta per la ciutat' editats pel Bicicleta Club de Catalunya (BACC). Us posem també, un enllaç a la seva web.


31 Registres trobats.
<Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | >