Saltar a continguts

EC Pla de l'Estany

Navegació

Menú principal

NOTÍCIES

Cercador

logo de la Revista de Banyoles
23/10/2020

En el seu número d'octubre de 2020, la Revista de Banyoles a la pàgina 32, publica un artícle de la Plataforma, que fa referència a l'aprovació per unanimitat, pel Ple de l'Ajuntament de Banyoles, de la Moció impulsada per la Plataforma per a la Declaració d'Emergència Climàtica a Banyoles

Podeu llegir l'artícle clicant a l'annex, més avall (o clicant sobre el títol de la notícia en carbassa)

Imatge de complement Ampliar imatge
12/08/2020

Estem vivint en una masia a la muntanya de Camós i aquestes darreres setmanes s'havien intensificat entre els veïns els WhatsApp. El motiu és que estàvem preocupats i inquiets perquè ens havíem trobat dues descàrregues incontrolades d'uralita, al costat d'un camí, en mig del bosc.

De cop ens vàrem mobilitzar. Vàrem contactar els Mossos i l'Ajuntament i també vàrem estar més atents a les furgonetes que passaven pels camins.

Finalment va resultar que els treballadors d'una empresa especialitzada, encarregada de retirar la uralitad'una construcció de Palol de Revardit, en comptes de portar-la a algun dels centres que estan habilitats per a recollir-la, la llançaven al bosc (podeu veure, clicant l'enllaç més avall, la notícia publicada per Eva Batlle al Diari de Girona, el proppassat 30 de juliol)

 

logo plaestanydigital Ampliar imatge
05/08/2020

El 30/07/20, PlaEstanyDigital.cat publica una noticia signada per Miriam Martin informant que Sant Miquel de Campmajor és un dels 50 municipis que ha signat el protocol d'intencions per constituir l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública (AMEP)

30/07/2020

El passat dilluns 27 de juliol, mitjançant els diferents partits del Plenari i de mutu acord, es va entrar la Moció de DECLARACIÓ D'EMERGÈNCIA CLIMÀTICA a Banyoles elaborada per la PLATAFORMA d'EMERGÈNCIA CLIMÀTICA del PLA DE L'ESTANY.

Va ser aprovada per unanimitat.

Imatge de complement
02/07/2020

L'Ajuntament de Banyoles, a proposta de la Taula de Mobilitat, ampliarà l'espai de vianants i bicicletes al front de l'Estany i també habilitarà un carril bici al Passeig de la Indústria

02/07/2020

La crisi climàtica obliga a impulsar urgentment alternatives amb energies renovables per disminuir al màxim els efectes perjudicials que se'ns venen a sobre. Una interessant iniciativa per aquest objectiu son las denominades 'Comunitats Locals d'Energia'. Existeixen moltes definicions però es podria dir que una 'Comunitat Local d'Energia' és una entitat jurídica controlada per persones, administració local o empreses que tenen entre els seus objectius la generació de energies renovables, la distribució d'electricitat i altres millores dins del denominat 'nou model energètic. Essencialment busquen més els beneficis mediambientals o socials, que la rendibilitat financera.

Existeixen algunes comunitats ja en funcionament a Europa que es gestionen com a cooperatives, o bé en regim mixta públic-privat. Dins d'aquest context, aprofitant el RD 244/2019 que regula l'autoconsum d'energia elèctrica a l'Estat Espanyol, l'Ajuntament de Cornellà està impulsant un projecte de 'Comunitat Local d'Energia' mitjançant conveni amb la Diputació de Girona.

El projecte consisteix en aprofitar l'energia fotovoltaica generada a la teulada de l'escola pública que es distribuirà entre diversos equipaments municipals que disminuiran la factura elèctrica i les emissions de CO2. La potencia es de 50 kw amb un cost de projecte de 40.000 euros i compta amb finançament de la Diputació de Girona. Altre objectiu del projecte es establir convenis amb 15 llars del poble mitjançant un contracte específic de cessió d'us de 20 anys perquè també aprofitin l'energia renovable de la teulada estalviant-se facturació i inversió en plaques solars. Es contempla també la inclusió de alguna llar afectada per pobresa energètica. El propietari de l'instal·lació serà l'Ajuntament i s'espera que el projecte es posi en marxa a finals d'any. Altres municipis de la demarcació de Girona ja s'estan apuntant a aquests tipus de 'Comunitats Locals d?Energia'. Fora interessant que més pobles del Pla de l'Estany segueixin l'exemple de l'Ajuntament de Cornellà del Terri.

Ramon Caralt Elias

33 Registres trobats.
<Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | >