Saltar a continguts

EC Pla de l'Estany

Navegació

Menú principal

NOTÍCIES

Cercador

03/12/2021

El diari ARA, el 3 de desembre d'enguany, ha publicat un interactiu elaborat per la periodista Sònia Sánchez López amb fotografies de Ruth Marigot Murillo, enviades especials al Brasil, amb el suport de l'ONG Grain
 
L'ARA ha sigut testimoni de la desforestació i els conflictes per la terra que generen els cultius de soja al Brasil. Bona part d'aquesta soja ve a parar a Catalunya, que la importa en gran quantitat per fer pinso per als porcs
 

Cliqueu a l'enllaç per a visionar l'interactiu (aneu-lo desplaçant cap avall per veure'l complet)

Imatge de complement Ampliar imatge
01/10/2021

Aquest estiu el Centre d'Estudis Comarcals va presentar als Banys Vells el seu projecte que porta per lema 'OBJECTIU 2030 PER UN PLA DE L'ESTANY SOSTENIBLE', amb la idea d'encaminar-nos cap a una comarca més sostenible tot buscant les possibles sinèrgies i complicitat amb grups amb qui compartir fites.

La Plataforma que també vam assistir a l'acte vam contactar posteriorment amb ells i vam decidir recolzar la iniciativa;  hem assistit a un parell de reunions per coordinar-nos. El nostre compromís és donar difusió i suport al projecte.
A hores d'ara ja s'ha engegat  un cicle de xerrades mensuals  amb experts en temes relacionats amb el lema, per promoure la informació entre la ciutadania. Amb informació millora la conscienciació i es pot ser més proactiu. 
El cicle, en principi, està previst que tingui una durada de dos anys aproximadament. Són molts el temes a tractar.

Imatge de complement Veure galeria Ampliar imatge
08/09/2021

El dimecres 8 setembre, entre les 9.30 i les 12.30, la Plataforma va disposar d'una parada al mercat de Banyoles.

Al desembre del 2020, l'Ajuntament de Banyoles ja anunciava que "per llei quedaria prohibit  dispensar bosses de plàstic en qualsevol activitat de caire comercial, des de l'1 de gener del 2021", però arrel de diverses peticions dels comerciants, per poder esgotar el seu estoc de bosses de plàstic, ha anat endarrerint l'aplicació de la mesura. 

Imatge de complement Veure galeria Ampliar imatge
01/05/2021

Nou servei de recollida i entrega amb bici de tot tipus de productes als nuclis urbans del Pla de l'Estany. 

El transport es du a terme amb una bicicleta elèctrica de càrrega, una Cargo Bike, que té una capacitat de càrrega 90 kg i un volum aproximat de 230 l. El serveis està adreçat a empreses i particulars


Imatge de complement Veure galeria Ampliar imatge
18/04/2021

Dissabte 10 de abril hi va haver la primera acció de Mou-te en Bici al Pla de l' Estany, a la vora del Club Natació Banyoles, al passeig de l'Estany. Ens preocupàvem; plourà? vindrà massa gent (Covid!), massa poca? Al final va passar de tot, però, malgrat això va ser tot un èxit!

L'organització Mou-te en Bici de Girona té tot el necessari per la parada; carpa, taula, música, tríptics, ...i moltes coses "xules" per regalar als nous socis: timbres, mascaretes, samarretes, davantals, etc. En Xavi Corominas de Girona, un viatger empedreït que havia pedalat fins al Japó (!!) venia per ensenyar com muntar la parada.

25/03/2021

La Taula de Sostenibilitat es va constituir el 27 de juliol de 2020 com a resposta al compromís, adoptat pel Ple de l'Ajuntament, en la Declaració d'Emergència Climàtica a Banyoles, de crear una comissió mixta que definís un Pla d'Execució dels diferents punts explicitats en la Declaració i en fes el seguiment i l'avaluació. En la primera reunió, es va decidir anomenar aquesta comissió: TAULA DE SOSTENIBILITAT.

En aquest apartat hi anirem publicant les actes de les reunions de la Taula de Sostenibilitat i també, mentre no disposéssim de l'acta oficial, els nostres resums del tractat a les reunions (en no ser l'acta aprovada, alguna informació podria no se prou precisa)

28 Registres trobats.
Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | >