Saltar a continguts

EC Pla de l'Estany

Navegació

Menú principal

NOTÍCIES

Cercador

Imatge de complement Ampliar imatge
05/03/2022


Durant el mes de gener es va fer la presentació de una iniciativa ciutadana que proposa  
un tren tramvia que enllaci Olot i Girona, passant per Banyoles, amb els objectius de lluitar contra la crisis climàtica i millorar la mobilitat. 

05/03/2022


La secció de Transport de la Plataforma, ha elaborat un document de propostes per la millora de la sostenibilitat del transport a Banyoles i Pla de l'Estany. El document s'ha enviat a l'Ajuntament demanant, alhora, una cita per discutir-ne els diferents punts.
També es demana la inclusió a la Taula de Mobilitat. Aquesta es va reunir el darrer dilluns 28 de febrer i està constituïda únicament per polítics, mentre que a d'altres municipis les diferents entitats en formen part des de fa temps. 

Les propostes enviades a l'Ajuntament tracten en particular de la seguretat i facilitat del moviment, de l'aparcament de les bicicletes i altres vehicles no motoritzats, a més dels busos urbans i interurbans i a demanda, pel Pla de l'Estany i Girona.  

16/02/2022

La Diputació de Girona està realitzant un PROCÉS PARTICIPATIU, en el nostre territori gironí,  per impulsar els PAESC (PLANS D?ACCIÓ PER L?ENRGIA SOSTENIBLE i  EL CLIMA). La idea es recollir  propostes de mesures encarades a reduir les emissions de CO2,  fent participar la ciutadania.

El de la nostra Comarca rep el nom de ?PROCÉS PARTICIPATIU PAESC DE L?ESTANY DE BANYOLES?
El període de participació és del 9 de febrer al 9 de març..

 

03/12/2021

El diari ARA, el 3 de desembre d'enguany, ha publicat un interactiu elaborat per la periodista Sònia Sánchez López amb fotografies de Ruth Marigot Murillo, enviades especials al Brasil, amb el suport de l'ONG Grain
 
L'ARA ha sigut testimoni de la desforestació i els conflictes per la terra que generen els cultius de soja al Brasil. Bona part d'aquesta soja ve a parar a Catalunya, que la importa en gran quantitat per fer pinso per als porcs
 

Cliqueu a l'enllaç per a visionar l'interactiu (aneu-lo desplaçant cap avall per veure'l complet)

Imatge de complement Ampliar imatge
01/10/2021

Aquest estiu el Centre d'Estudis Comarcals va presentar als Banys Vells el seu projecte que porta per lema 'OBJECTIU 2030 PER UN PLA DE L'ESTANY SOSTENIBLE', amb la idea d'encaminar-nos cap a una comarca més sostenible tot buscant les possibles sinèrgies i complicitat amb grups amb qui compartir fites.

La Plataforma que també vam assistir a l'acte vam contactar posteriorment amb ells i vam decidir recolzar la iniciativa;  hem assistit a un parell de reunions per coordinar-nos. El nostre compromís és donar difusió i suport al projecte.
A hores d'ara ja s'ha engegat  un cicle de xerrades mensuals  amb experts en temes relacionats amb el lema, per promoure la informació entre la ciutadania. Amb informació millora la conscienciació i es pot ser més proactiu. 
El cicle, en principi, està previst que tingui una durada de dos anys aproximadament. Són molts el temes a tractar.

Imatge de complement Veure galeria Ampliar imatge
08/09/2021

El dimecres 8 setembre, entre les 9.30 i les 12.30, la Plataforma va disposar d'una parada al mercat de Banyoles.

Al desembre del 2020, l'Ajuntament de Banyoles ja anunciava que "per llei quedaria prohibit  dispensar bosses de plàstic en qualsevol activitat de caire comercial, des de l'1 de gener del 2021", però arrel de diverses peticions dels comerciants, per poder esgotar el seu estoc de bosses de plàstic, ha anat endarrerint l'aplicació de la mesura. 

31 Registres trobats.
Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | >