Saltar a continguts

EC Pla de l'Estany

Navegació

Menú principal

NOTÍCIES

Cercador

28/05/2022

El passat 28 de maig es va fer un acte per promocionar el Bicibús a l'escola de Can Puig de Banyoles. L'associació de Famílies de l'escola te la idea d'instaurar el projecte, que consisteix en acompanyar les nenes i nens amb bicicleta fins arribar a l'escola, i que ja es duu a terme en altres municipis, el més proper la escola l'Entorn de Porqueres.

 

Desenes de famílies van participar en una bicicletada des del club de natació fins a l'escola, a on hi va haver una sessió informativa. Després de la sessió Mou-te en Bici Pla de l'Estany tenia preparat un circuit on la mainada podia passar per diferents obstacles per aprendre a pedalar amb seguretat. Una de les atraccions principals va ser la simpàtica Sara enfilada en el BiciPop, perseguint i divertint els petits que corrien a peu!

 

Tot i que va ser un dia molt calorós, les famílies van tenir un matí molt entretingut i bona informació. Un bon tastet! 

Imatge de complement Ampliar imatge
08/05/2022

El dissabte 7 de maig es va fer una pedalada reivindicativa. Una cinquantena de persones van anar des d'Olot fins a Girona amb bicicleta, per carretera, per reclamar un transport públic «assequible, accessible, sostenible i de qualitat». Van fer parada a Besalú i a Banyoles. La marxa estava convocada per una trentena d'entitats, entre les quals hi havia la Plataforma d'Emergència Climàtica de Banyoles i la Coordinadora d'ONG Solidàries. Es va celebrar dins un cicle de jornades en homenatge a l'Arcadi Oliveres; economista i activista impulsor de l'ecologia i de la justícia social.

Imatge de complement Ampliar imatge
05/03/2022


Durant el mes de gener es va fer la presentació de una iniciativa ciutadana que proposa  
un tren tramvia que enllaci Olot i Girona, passant per Banyoles, amb els objectius de lluitar contra la crisis climàtica i millorar la mobilitat. 

05/03/2022


La secció de Transport de la Plataforma, ha elaborat un document de propostes per la millora de la sostenibilitat del transport a Banyoles i Pla de l'Estany. El document s'ha enviat a l'Ajuntament demanant, alhora, una cita per discutir-ne els diferents punts.
També es demana la inclusió a la Taula de Mobilitat. Aquesta es va reunir el darrer dilluns 28 de febrer i està constituïda únicament per polítics, mentre que a d'altres municipis les diferents entitats en formen part des de fa temps. 

Les propostes enviades a l'Ajuntament tracten en particular de la seguretat i facilitat del moviment, de l'aparcament de les bicicletes i altres vehicles no motoritzats, a més dels busos urbans i interurbans i a demanda, pel Pla de l'Estany i Girona.  

16/02/2022

La Diputació de Girona està realitzant un PROCÉS PARTICIPATIU, en el nostre territori gironí,  per impulsar els PAESC (PLANS D?ACCIÓ PER L?ENRGIA SOSTENIBLE i  EL CLIMA). La idea es recollir  propostes de mesures encarades a reduir les emissions de CO2,  fent participar la ciutadania.

El de la nostra Comarca rep el nom de ?PROCÉS PARTICIPATIU PAESC DE L?ESTANY DE BANYOLES?
El període de participació és del 9 de febrer al 9 de març..

 

03/12/2021

El diari ARA, el 3 de desembre d'enguany, ha publicat un interactiu elaborat per la periodista Sònia Sánchez López amb fotografies de Ruth Marigot Murillo, enviades especials al Brasil, amb el suport de l'ONG Grain
 
L'ARA ha sigut testimoni de la desforestació i els conflictes per la terra que generen els cultius de soja al Brasil. Bona part d'aquesta soja ve a parar a Catalunya, que la importa en gran quantitat per fer pinso per als porcs
 

Cliqueu a l'enllaç per a visionar l'interactiu (aneu-lo desplaçant cap avall per veure'l complet)

33 Registres trobats.
Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | >