Saltar a continguts

EC Pla de l'Estany

Navegació

Menú principal

NOTÍCIES

21/04/2020
El creixement econòmic incompatible amb la conservació de la biodiversitat

Més d'una vintena d'experts en ecologia de la conservació i economia ecològica han revisat diversos treballs científics i de política internacional
 
Adoptar límits al comerç internacional de recursos o reduir i repartir el treball són algunes de les propostes

Proposta: protegIr zones encara lliures de carreteres Ampliar imatge

 L'augment del consum de recursos i emissions contaminants com a conseqüència del creixement econòmic no és compatible amb la conservació de la biodiversitat. No obstant això, la majoria de polítiques internacionals de biodiversitat i sostenibilitat advoca pel creixement econòmic. Aquestes són les principals conclusions d'un estudi amb participació del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) elaborat per més d'una vintena d'experts. La investigació, signada per més de 22 investigadors d'uns 30 centres de 12 països, apareix publicada a la revista Conservation Letters. (veure enllaç)

 
Els científics recomanen que la Plataforma Intergovernamental sobre Biodiversitat i Serveis dels Ecosistemes (IPBES per les seves sigles en anglès) -un organisme intergovernamental independent-  incorpori en els seus informes un escenari que vagi més enllà del creixement econòmic, com a part de la seva labor actual de projecció del futur de la biodiversitat.
 
Segons els investigadors, fins ara els escenaris de canvis de la biodiversitat consideraven que l'economia ha de créixer i buscaven opcions de polítiques per minimitzar la pèrdua de biodiversitat que no comprometessin el creixement econòmic. En canvi, segons aquest nou article, és recomanable partir primer d'objectius de conservació i benestar social i, a continuació, estudiar quines trajectòries econòmiques podrien complir-los.