Saltar a continguts

EC Pla de l'Estany

Navegació

Menú principal

NOTÍCIES

24/05/2020
Instancia a l'Ajuntament: Mobilitat urbana i Covid-19

El 22 de maig, hem presentat una instància a l'Ajuntament de Banyoles demanant es prenguin  de forma immediata mesures  per facilitar i millorar la mobilitat a peu i en bicicleta al municipi de Banyoles seguint les recomanacions d'experts tant del món de la salut com de mobilitat urbana en la lluita contra el COVID-19

A continuació transcrivim el text de la instància i l'adjuntem en .pdf per si us la voleu descarregar

Imatge de complement Ampliar imatge

 

Problemes de mobilitat urbana sorgits arran de la crisi del Covid-19

Des de la Plataforma d?Emergència Climàtica del Pla de l'Estany constatem la necessitat que des de les institucions i en concret des de l'Ajuntament, es prenguin de forma immediata mesures  per facilitar i millorar la mobilitat a peu i en bicicleta al municipi de Banyoles, seguint les recomanacions d'experts tant del món de la salut com de mobilitat urbana en la lluita contra el COVID-19, donant així compliment al punt 5 de l'article 3 del BOE 1 maig 2020: 'Para posibilitar que se mantenga la distancia de seguridad, las entidades locales facilitarán el reparto del espacio público a favor de los que caminan y de los que van en bicicleta en este orden de prioridad'
 
Entenem que com a ciutat adherida a la XARXA DE CIUTATS PER LA BICICLETA i a l'ESTRATÈGIA CATALANA DE LA BICICLETA 2025, seria totalment incomprensible i incoherent no sumar-se a unes sèrie d'iniciatives tant necessàries en aquest context de crisi sanitària i climàtica que estem vivint. A més posem de relleu que són accions que ja estan duent a terme un gran nombre d'Ajuntaments a nivell estatal i europeu, i Banyoles no és pot permetre quedar a la cua.
 
Es per això que demanem:
 
  • SABER amb quin seguit d'accions està treballant l'Ajuntament per afavorir la mobilitat a peu i en bicicleta, com a mitjà de transport altament recomanat per la lluita contra el COVID-19 i una forma de desplaçament SALUDABLE, ECONÒMIC i  ECOLÒGIC.
 
  • Que s'ORDENI el trànsit al municipi tenint en compte la nova realitat: Donant prioritat i ampliant l'espai per a la circulació de vianants i bicicletes, de forma segura. En aquest punt fem tres  propostes molt concretes d'actuacions que creiem prioritàries i urgents.
 
1.   Ampliar l'espai per a vianants i bicicletes al 'Front de l?Estany', des del Passeig Dalmau fins al CNB, ja que es tracta d'una zona especialment concorreguda.
2. Pacificar el trànsit del Passeig de la Indústria  (límit 30km/h) i habilitar un carril bici per poder circular en sentit contrari, desplaçant els estacionaments cap al centre de la via si l'amplada del carrer ho permet o bé eliminant-los de forma temporal. 
3.    Pacificar el trànsit al Carrer Llibertat, entre la ronda Fortià i el carrer del Pare Claret i eliminar temporalment tots els estacionaments per a qualsevol tipus de vehicle entre aquests dos punts. Donant als vianants, ciclistes i vehicles a motor més espai per a circular de forma segura i fluida.
 
  • Que s'HABILITIN més aparcaments per bicicletes en punts estratègics del municipi per la seva afluència de gent.

Annex: La Instància  (pdf 159.14KB)